Jeg lovet jo litt at dette skulle bli en liten smule moteblogg også, så da får dere få mitt første innlegg i den rettningen.
De som kjenner meg godt vet at jeg er og har alltid vært opptatt av dufter, og lukter tonene bedre enn mange andre og gjengir ofte ordrett tankene fra "nesen" bak duften selv.
Mitt første parfymeinnlegg skal jeg dedikere til en av klassikerene blandt litt bedre herredufter, Rocabar fra vår alles Hermés i Paris, som jeg nå nettopp har brukt for andre gang i dag.
Rocabar ble innført i 1998 og er noe jeg vil kalle en oransje til rød duft, med sin start av dempet sitrus med litt varme knitrende inni seg, noe som beveger seg til en varm og floral duft ettersom vi kommer inn i mellomnotene. Parfymen er basert på mest trenoter, hvilket gir varme og sødme, men i forskjellige scener mellom topp-, mellom- og bunnotene ettersom denne herligheten starter med lyse og lette blomster og går mot de tyngre som fioler, samtidig som at sitrusnotene av sitron og bergamot gir seg. Bunnotene er basert på blant annet patchouly og vanilje.
Litt av det krydderet, som kardemomme, som er tilsatt i denne gjør dette til en treaktig krydret duft, men samtidig en veldig søt duft, til tider litt i det søteste laget, men dette regulerer seg etterhvert.
Til å være en Eau de Toilette er denne ganske så langt holdbar, hvilket tyder på at konsentrasjonen av ren parfyme er høy til å gå under denne betegnelsen, kanskje nesten en Eau de Parfume, men dette kan også ha noe med Hermés sine råvarer og deres destilasjon å gjøre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar